Exemple CV en anglais Barman

Voici un exemple de CV en anglais pour un travail de barman.

Note: barman se dit bartender

Cliquez-ici pour télécharger en PDF gratuit cet exemple de CV anglais pour barman.

Quelques conseils au préalable:

– Indiquez votre spécialité 

Si vous avez un certain type de cocktail de prédilection ou que vous maîtrisez parfaitement les boissons à base de rhum ou de vodka, faite le savoir: en effet, ça augmentera vos chances de décrocher le job car les bars recherche la petite chose qui vous démarquera des autres CV.

– Connaissez la loi

Mentionnez dans votre CV que vous connaissez bien les limites d’alcool à servir ainsi que les numéros des taxis locaux qui ramèneront les gens en état d’ébriété.

– Mentionnez que vous avez une bonne mémoire

En particulier si vous devez travailler dans un environnement avec beaucoup de monde: si vous avez auparavant travaillé dans un bar ou il y avait beaucoup de clients, n’hésitez pas à préciser que vous avez une bonne mémoire pour retenir les commandes. Les mots clés sont accuracy (précision), efficiency (efficacité), et attention to detail (attention aux détails).

– Montrez vos connaissances en anglais

Si vous devez travailler dans un bar, cela vous demandera de savoir bien parler l’anglais et de comprendre l’accent local… pas évident de prendre une commande si vous n’arrivez pas à déchiffrer l’accent australien ou irlandais ! Etre français peut aussi être un plus, ou si vous maîtrisez d’autres langues (allemand, espagnol) indiquez-le.

– Votre visa

En particulier si vous allez à l’étranger avec un visa de type working holyday qui dure un an, votre futur employeur voudra connaître la date de fin de votre visa. N’oubliez pas de le préciser dans le CV.

– Enfin, mentionnez vos certificats

Si vous cherchez un travail à l’étranger, renseignez vous s’il faut obtenir certains certificats pour servir de l’alcool. Par exemple, si vous cherchez un travail de barman en Australie il vous faudra une autorisation spécifique. N’oubliez pas de le mentionner dans votre cv car on vous le demandera. Parfois, le bar s’occupe de régler les frais de cette formation… à vous de négocier cela ou de le passer avant

PERSONAL INFORMATION:

  • Name: Nicolas Dupont
  • Address: 3 rue Berlier, 75000 Paris, FRANCE
  • Date of Birth: 7 march 1984
  • Marital Status: Married
  • Phone: (+33) 485 00 00 99
  • Email: cv@gmail.com

PROFILE SUMMARY:

Bartender with eight years of experience across well known bar and hotels in France, looking for a happening hotel where I could use my excellent customer service and bartending skills to increase the clientele and the profits.

CARREER OBJECTIVE:

Il n’est pas obligatoire de mettre cette section, cela dit:

Si vous êtes débutant ou que vous n’avez pas trop d’expérience, vous pouvez indiquer ceci:

  • To obtain an entry level position as a bartender at -nom du bar/hotel- in order to develop my skills further and learn as much as I can about bartending.

Si vous avez plus d’expérience en tant que barman, essayez cela:

  • Looking for a bartending job at -nom du bar/hotel- where I could use my extensive bartending skills to serve customers, challenge myself and grow as a bartender.

KEY SKILLS:

  • More than eight years experience.
  • Excellent communication skills and pleasant personality.
  • Ability to work well under pressure among distractions and interruptions.
  • Expert in mixing, garnishing and serving drinks to the customers
  • Highly skilled in attracting new customers with exclusive bartending skills and by introducing special flavors
  • Ability to mix and serve beverages with limited varieties and brands of beer, liquor, soda, and wine.
  • Ability at calculating, money handling and reading skills.
  • Able to quickly recognize shortages of supplies based on the volume of business and insure their quickly replacement.
  • Physically fit and able to walk around for up to seven hours per shift

EDUCATION:

  • 2003  –   French baccalauréat S (High School Diploma specialised in science and maths)
  • 2005  –   Hospitality Diploma (Paris)

WORK EXPERIENCE:

Bartender
Hotel De la Gare du Nord, Paris (FRANCE)
2010 – Present

Responsibilities:

  • Greet customers and communicate with them to take their orders
  • Prepare and serve standard drinks as well as custom made drinks
  • Set up the complimentary snacks offered by the hotel
  • Take care of all bar customers and take orders from the server and deliver the drinks
  • Introduce new cocktails to the customers
  • Monitor the sales and place order of the bar requirements in advance
  • Maintain the cleanliness of the bar, count drawers down and drop cash bags
  • Restock the bar at the end of the shift

Bartender
Le Chat Noir Bar, Lyon (FRANCE)
2005 – 2010

Responsibilities:

  • Restock all beer before shift or when necessary
  • Clean and setup the bar for special shows/events planed
  • Organize the bar in a creative way to captivate attention
  • Create drink lists and drink promotions and ensure rise in sale
  • Welcoming, acknowledging and communicating with customers and ensuring they receive a quick and efficient service
  • Taking money from customers and process all card payments.
  • Monitoring the intake of alcohol by customer, and check customer’s identification to confirm if they can legally consume alcohol
  • Balanced out the drawer and dropped cash bag at the bank.

Trainee Bartender
Paul&Sam Nighclub, Paris (FRANCE)
August to November 2005

Responsibilities:

  • Greet customers at the bar, take orders and prepare drinks and beverages following regular recipes
  • Collecting money, give change and operate cashier machines
  • Keep the bar area clean and organized in a creative manner
  • Set up VIP section with before the club opened and to make sure bottles and mixers they ordered so there was minimal wait once they arrived
  • Cleaning and sanitizing of the bar and equipment and replenish supplies

ADDITIONAL INFORMATION:

  • Languages: french (native tongue), english (written, spoken)
  • Alcohol Licence certification aproved
  • Visa: Working Holiday (Until …/…/…)

REFERENCES:

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